گروه مهندسین ارزش
پایدارسازی انواع گود عمیق و غیر عمیق
02188195125
این روش به عنوان انقلابی در ساخت سازه‌های بزرگ زیرزمینی، برای اولین بار در دهه ۷۰ میلادی، در ساخت ایستگاه‌های مترو شهرهای پاریس و میلان مورد استفاده قرار گرفت و اصطلاحاً به آن روش پوش و کند می‌گفتند. در سال‌های اخیر و در پروژه‌های بزرگ استفاده از این روش نوین ساخت با نام بالا به پایین (UP/Down Method) به دلیل مزایای عمده خود عملاً جایگزین روش‌های سنتی در کشورهای صنعتی شده است؛ به گونه‌ای که امروزه این روش مختص ساخت سازه‌های زیرزمینی و برج‌های بلند با زیرزمین‌های عمیق شده است. از نمونه‌های استفاده از روش مذکور می‌توان به ساخت قسمت‌هایی از طبقات زیرزمینی مارینا اسکای پارک سنگاپور در سال ۲۰۰۷ میلادی‌، برج تجاری بیتکسوی ویتنام در سال ۲۰۱۰ میلادی، برج سایه لندن در سال ۲۰۱۳ و طبقات زیرین برج شانگهای چین با مساحتی بالغ بر ۳۵ هزار متر مربع اشاره کرد.
کاربرد این روش مختص ساخت وسازه های زیرزمینی و برج های بلند با زیرزمین های عمیق بوده و عمدتاً در زمین های سست که نیاز به اجرای سازه حفاظت گود جهت جلوگیری از ریزش دیوارهای حفاری وجود دارد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
مزایای روش تاپ دان

1)       این روش این امکان را می‌دهد که رو سازه و زیرسازه با اعمال تمهیدات لازم در مراحل طراحی و ساخت به‌طور همزمان اجرا و باعث شتاب گرفتن روند ساخت می‌گردد.

2)      این روش با حذف سازه حایل موقت سبب صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

3)     صرفه‌جویی در زمان ساخت منجر به کاهش هزینه‌ها می‌گردد.

4)      سطوح آلودگی در سطح حداقل نگه داشته می‌شوند.

5)     حجم بتن مصرفی بسیار کاهش می‌یابد و منجر به صرفه‌جویی در هزینه و کاهش خارج شدن کربن می‌گردد.

6)      میزان دخالت و مزاحمت در ترافیک خیابان‌های پیرامونی به حداقل می‌رسد. به‌خصوص در کارهای مربوط به حمل و نقل عمومی استفاده از این روش سبب می‌شود که راه‌های حمل و نقل به زودی احیا شوند.

7)     برای پروژه‌های گودبرداری که نصب پشت‌بند‌ها عملی نیست و جابجایی خاک باید به حداقل برسد این روش بسیار مناسب است.

8)     این روش کارایی بسیار گسترده‌ای برای ساختمان‌های دارای طبقات زیاد زیرزمین دارد.

9)      با استفاده از این روش نیازی به فضای کاری بزرگ برای ساخت پی نیست و با حذف هزینه ساخت سازه نگهبان گودبرداری، صرفه‌جویی اقتصادی خواهد شد.

10)    ساخت استرات‌های موقت برای حفاظت دیواره‌ها و ساخت زیرزمین طی حفاری در این روش ضرورت ندارد. سیستم استرات‌های موقت اغلب شرایط فضای کار را پیچیده می‌کنند و از نظر ساخت بسیار گران هستند.

11)    با ساخت زیرزمین با طبقه همکف در شروع کار، تاثیر شرایط بد آب و هوایی بر روی خاک زیرین از بین می‌رود. به‌عنوان مثال تاثیر بارش بر دیواره‌های حفاری شده در روش نیلینگ و انکراژ، به‌دلیل وجود دال طبقه به‌عنوان یک پوشش، حذف می‌شود.

12)   سطح زمین با احداث سقف اولین زیر زمین بعنوان سطح مفید جهت تجهیز مداوم کارگاه، عدم نفوذ به معابر پیرامون گود را میسر می نماید.

13)  امکان اجرای همزمان فعالیت های ساخت سازه، تاسیسات برقی و مکانیکی همزمان با افزایش طبقات در زیر و روی زمین موجب افزایش سرعت اجرا و کوتاه شدن برنامه زمان بندی ساخت می گردد.

14)   کاهش نشست خاک در اطراف محدوده حفاری، ایمنی بسیار بالا در حین گودبرداری و قابلیت ساخت سازه‌های زیرزمینی به خصوص در زمین‌های سست.

15)   عدم نیاز به سیستم‌های پایدارکننده و محافظ گود (ساخت و نصب استرات‌ها و …) برای گودبرداری‌های عمیق و بالتبع کاهش هزینه‌

16)   استفاده از دیوار محیطی به عنوان آب‌بند، محافظ گود و در انتها به عنوان مهار جانبی

17)  حذف یا به حداقل رساندن اجرای عملیات قالب بندی سقف‌ها و ستون‌های زیرزمینی به دلیل استفاده از سطح رگلاژ شده زمین طبیعی و بالتبع کاهش زمان اجرا و هزینه‌های انجام پروژه

18)  امکان حضور تعداد بیشتری کارگر در کارگاه و تعریف چند شیفت کاری در طول دوران ساخت

19)   امکان استفاده از فضای ناشی از کف سقف اول و یا فضای سرپوشیده زیر سقف اول بعنوان انبار سرپوشیده

توجه!

گروه مهندسین مشاور ارزش با در اختیار گرفتن دانش فنی روز دنیا و تکیه بر فناوری‌های نوین مهندسی در زمینه‌ی طراحی، روش‌های اجرا و مدیریت پروژه‌های مهندسی ژئوتکنیک شامل پایدارسازی، بهسازی خاک، تحکیم و تقویت پی سازه‌های مختلف و … فعالیت می‌نماید

گروه مهندسین ارزش طراح و مجری انواع پایدارسازی

Call Now Button